Siber Dolandırıcılara Karşı Dikkatli Olun


Her türlü işletme ve kurum, e-postayı dahili ve harici iletişim için bir araç olarak kullanır. Covid-19 salgını, iş hayatının tüm normlarını değiştirmesi ve aniden uzaktan çalışmaya geçilmesiyle birlikte e-posta trafiğinde de hızlı bir artış meydana geldi. Bunun yanı sıra, online alışveriş yapmak, bir mobil uygulamaya kaydolmak veya internette video izlemek istendiğinde mutlaka bir üyelik açılması ve bu üyelik için bir e-posta adresi girilmesi gerekiyor. E-posta kullanımının artması ve son derece yaygınlaşması çeşitli riskler de doğuruyor. Yapılan bir araştırmaya göre, siber saldırıların yaklaşık %91’ini e-postalara yönelik yapılan saldırılar oluşturuyor.

 

E-Posta Güvenliği Neden Önemlidir?

 

E-postalara yönelik saldırılar, siber suçlular tarafından çok sık kullanılan saldırı vektörlerinden bir tanesidir. Kullanıcıların e-posta adreslerinin iş yerinde her yerde bulunması, mobil uygulamalarda kayıtlı olarak yer alması siber saldırganların hedeflerine ulaşması için büyük kolaylık sağlıyor. Kullanıcılar hangi sektörde çalışıyor olursa olsun, e-posta aracılığıyla gönderilen ekler, fidye yazılım saldırıları ve daha birçok tehdit ve şüpheli etkinlik yüzünden siber suçluların hedefi haline gelebiliyor. Siber saldırıya maruz kalınması durumunda e-posta kullanıcıları kişisel bilgilerini, kredi kartı bilgilerini, banka hesap numaralarını, kimlik bilgilerini ve buna benzer birçok önemli veriyi kaybedebilir. E-posta güvenliği bu ve buna benzer durumların önüne geçilmesini sağlayarak mesajların güvenli bir şekilde gönderilmesini ve alınmasını sağlar.

 

Kullanıcıları Tehdit Eden 7 E-Posta Tehdidi

 

1. URL Kimlik Avı: URL kimlik avı, e-posta hesaplarını hedefleyen en yaygın güvenlik tehditlerinin başında gelir. Siber suçlular, oturum açma, kimlik bilgileri ve parolalar gibi kullanıcılardan hassas bilgileri alabilmek için bu yönetimi kullanır. Bu yöntemle siber saldırganlar, kullanıcıları sahte bir web sitesine götüren sıkıştırılmış bir bağlantıya tıklamaya teşvik eden bir mail göndererek onları siteye yönlendirmeye çalışır. Bu saldırılar hem kurumlar için hem de bireysel kullanıcılar için yıkıcı sonuçlar doğurabilir.

 

2. Spam E-Postalar: Spam veya gereksiz e-postalar genellikle birçok alıcıya toplu olarak gönderilir. İşletmeler, bu tür düşük maliyetli e-postaları ticari amaçlarla kullanabilirken bu yöntem dolandırıcılar tarafından kullanıcıların mobil cihazlarına veya bilgisayarlarına erişmek için de kullanılabilir. Bu saldırılar özel veya kamu işletmelerini, eğitimden sağlığa kadar tüm sektörleri tehdit edebilir.

 

3. Kötü Amaçlı Yazılım: Kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayar sistemlerine bulaşabilecek ve potansiyel olarak ciddi zararlar verebilecek virüsler olarak nitelendirilebilir. Kötü amaçlı yazılım saldırıları, verileri çalmak veya operasyonları kesintiye uğratmak için genellikle işletmeleri hedef alır. Bunlar genellikle kimlik avı e-postaları yoluyla kötü amaçlı ekler veya bağlantılar olarak gönderilir ve genellikle bulaştıkları bilgisayarlara daha fazla virüs indirmek üzere programlanır. Bu kötü amaçlı yazılımlardan bazıları, saldırganın kullanıcıların bilgisayarına uzaktan erişmesini veya bilgisayarını kontrol etmesini sağlar. Bu durum kullanıcıların tüm dosyalarını ve kişisel bilgilerini riske atabilir.

 

4. Fidye Yazılımı: Fidye yazılımı, siber suçluların verilerinizin kontrolünü ele geçirmek için kullandıkları bir tür kötü amaçlı yazılımdır. Bu kötü amaçlı yazılım, bilgisayarınıza bulaştığında tüm verilerinizi şifreler ve bilgisayar korsanı tarafından belirlenen fidyeyi ödemediğiniz sürece bu verilere erişmenizi engeller. Dünyanın her bölgesinde gerçekleşen bu saldırılarda kullanıcıların çok yüksek miktarda fidye ödemesi gerekebilir.

 

5. Sosyal Mühendislik: Sosyal mühendislik saldırıları, kurbanların gizli bilgileri ifşa etmesini veya hesaplarının veya bilgisayarlarının güvenliğini tehlikeye atacak faaliyetler gerçekleştirmesini sağlamak için psikolojik manipülasyon kullanır. Bilgisayar korsanları, bu teknikleri, kurbanın geçmişine ilişkin kapsamlı araştırmalara dayalı, bilgili bir kişiyi bile kandırabilecek gelişmiş saldırılar başlatmak için kullanır. Bu e-postalar genellikle bir aciliyet veya panik duygusu yaratarak kurbanı belirli bir süre içinde yanıt vermeye teşvik eder. Birçok yaygın siber saldırı yöntemi, şüphelenmeyen kullanıcıları kandırmak için sosyal mühendisliği kullanır.

 

6. Marka Kimliğine Bürünme: Marka kimliğine bürünme, dolandırıcının, kullanıcıların kişisel bilgilerini ifşa etmesi için etkileşimde bulunulan markaları veya web sitelerini taklit ettiği bir tür e-posta dolandırıcılığıdır. Örneğin kullanıcılar, kendisini Google veya Microsoft olarak tanıtan bir dolandırıcıdan, koruma için hesaplarını kilitlediklerini söyleyen  bir e-posta alabilir. Bu e-postaya kullanıcıların hesabını kurtarmak için tıklaması gereken gizli bir bağlantı eşlik edebilir. Farkında olmayan bir kullanıcı bağlantıya tıklar ve kimlik bilgilerini sahte web sayfasına girerek dolandırıcıların verilerine erişmesini sağlar. Bunlar genellikle toplu kampanyalar şeklinde yapılır, bu nedenle kullanıcıların küçük bir yüzdesi dolandırıcılığın kurbanı olsa bile, siber suçlu gelecekteki dolandırıcılıklarda kullanabilecekleri oldukça büyük bir kimlik bilgisi havuzuna erişim kazanır.

 

7. Yanal Kimlik Avı: Yanal kimlik avında dolandırıcılar, kişilerine kötü amaçlı e-postalar iletmek için zaten güvenliği ihlal edilmiş kullanıcı hesaplarını kullanır. Diğer kullanıcılar genellikle yakın kişilerden gelen e-postaları şüpheyle görmezler, bu da bu internet dolandırıcılığını çok tehlikeli hale getirir. Sonuç olarak, bu işletmeler için ciddi bir siber güvenlik tehdidi olabilir.

 

Acronis ile E-Posta Güvenliğini Sağlayın

 

E-posta güvenliği kullanıcılar için son derece önemli bir konu. E-posta güvenliğini sağlamak isteyen kullanıcıların tüm verileri Acronis ile güvende. E-posta kaynaklı tüm tehditleri engelleyen ve bu tehditleri daha kullanıcılara ulaşmadan önleyebilen Acronis tüm kullanıcılarına siber koruma sağlıyor. Perception Point tarafından desteklenen hız, ölçek ve çevikliği birleştiren Acronis, yeni nesil bulut tabanlı bir e-posta güvenliği çözümü sunuyor. Dinamik ve statik algılama motorlarıyla tüm verileri ayrı ayrı analiz ederek tüm gizli ve kötü amaçlı içerikleri tespit eden Acronis, tüm verileri derinlemesi tarayarak benzersiz bir güvenlik hizmeti sağlıyor. Kullanıcılar için mevcut riskleri en aza indiren, güçlü tehdit algılaması, imza tabanlı algılama, benzersiz tanıma algoritmaları sayesinde Acronis, kullanıcıların e-posta risklerini en aza indirir.

İş Ortağımız olmak İster misiniz?
Siz de iş ortağımız olun, başarı ve kazanç dolu bir geleceğe birlikte yelken açalım.